Open-endringer og -datoer våren 2018

Datoene for vårens Open og Invitational er klar. Redusert oppmøte gjør at vi justerer antall Opens våren 2018.

TL;DR

Til forskjell fra hva vi tidligere har annonsert blir det kun to Open-turneringene denne våren.

Turnering Dato Ukedag Format
Open #5 25.02.2018 Søndag Modern
Open #6 06.05.2018 Søndag Modern

Invitational-turnering vil fortsatt ha 16 spillere, og de to frigjorte invitasjonene omfordeles til poengledere. På grunn av det reduserte antallet turneringer justeres poengsystemet slik at det er de fire beste turneringene som teller.

Turnering Dato Ukedag Format
Invitational 17.06.2018 Søndag Modern

Mer informasjon om Invitational-turneringen kommer på et senere tidspunkt, men det ligger an til å bli samme turneringsstruktur som forrige sesong.

Bakgrunn

Missed Trigger Gaming Open Series startet i 2015, med to sett à tre Open-turneringer etterfulgt av en Invitational-turnering på slutten av året. Våren 2016 kjørte vi en ny sesong med fem turneringer etterfulgt av en Invitational-turnering på ARCON. Den tredje sesongen hadde åtte turneringer fordelt mellom høsten 2016 og våren 2017. Den var i stor grad hva vi baserte planene for den nåværende sesongen på, hvorav vi så langt har arrangert fire Open-turneringer.

Vi har arrangert tre Standard-Opens, to Sealed-Opens, 18 Modern-Opens, fem IQ-er og tre Invitational-turneringer, og erfaringen og tilbakemeldingene fra en sesong har hele veien vært med på å farge planene for den neste. Til å begynne med forsøkte vi med både Standard og Sealed uten hell, vi introduserte et IQ-system som viste seg å ikke gjøre hva vi ønsket å oppnå, og vi har gradvis økt antall turneringer per sesong slik at spillere skal være mindre avhengig av å «spike» et lite antall Open-turneringer for å kvalifisere til Invitational-turneringen.

Et evalueringskriterium vi bruker er antall deltakere. Selv om serien mottar støtte fra Oslo Magic-forening (OMF) er vi nemlig helt avhengig av at et viss antall spillere møter opp for å ha nok igjen til gode premier etter at utgiftene for dommere, kommentatorer og annet er dekket. Det gjorde at vi kuttet Standard etter første sesong og Sealed etter andre sesong.

Halvveis ut i 2017/18-sesongen ser vi igjen at deltakelsen faller, men denne gangen er det Modern-turneringene som tidligere har hatt godt oppmøte. Før denne sesongen var den eneste Modern-turneringen med under 33 spillere (under seks runder) Open #4 i desember 2016 mens to av fire var så små denne sesongen. Videre ser vi et fall i antall tilreisende spillere fra utenfor Oslo. Unntaket var Open #4 i november hvor spillere som reiste til Oslo for Invitational-turneringen i Outland-serien gjorde at man klarte å havnet på nesten 40 deltakere.

2015-sesongen - Open #2: 58 deltakere, Open #4: 42 deltakere, Open #6: 36 deltakere; 2016v-sesongen - Open #1: 44 deltakere, Open #3: 37 deltakere, Open #5: 36 deltakere; 2016/17-sesongen - Open #1: 41 deltakere, Open #2: 38 deltakere, Open #3: 45 deltakere, Open #4: 22 deltakere, Open #5: 41 deltakere, Open #6: 44 deltakere, Open #7: 52 deltakere, Open #8: 39 deltakere; 2017/18-sesongen - Open #1: 43 deltakere, Open #2: 32 deltakere, Open #3: 31 deltakere, Open #4: 39 deltakere

Grensen på 33+ deltakere er ganske abritær, og i realiteten bør vi nok ligge på over 40 og har et mål om over 60 deltakere.

Vi startet Open Series med målet om flere turneringer på Competitive REL i Oslo-regionen. Godt hjulpet av at Wizards omtrent samtidig åpnet for at større butikker kunne kjøre en GPT i måneden og startet PPTQ-programmet har det blitt langt mer turneringer på Comp. REL. Samtidig har vår turneringsserie kunne tilby noe annet ved at våre Opens gjerne har flere deltakere, coverage og inviterer til en Invitational-turnering. Videre har turneringene vårt stort sett vært Modern, et format som Wizards har hatt begrenset støtte for til tross for at veldig mange elsker det.

At vi nå justerer oss som en følge av metting på Østlandet har selvfølgelig en negativ konsekvens for spillere som har lagt planer med utgangspunkt i at det skal være fire Open-turneringer denne våren. Uansett hvordan vi hadde justert ville det blitt negativt for noen. Vi tror imidlertid at det å justere ned fra de fem beste av åtte turneringer til de fire beste av seks turneringer gir en så liten endring som mulig når man først reduserer antall turneringer.

Som alltid vil vi takke alle som spiller og/eller har bidratt til serien. Vi vet den betyr mye for mange, og vi tar ikke lett på å gjøre disse justeringene. Vi håper å se mange av dere på turneringene i februar og mai.

Dette innlegget ble publisert i Open Series og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.