Detaljer for vårens Invitational-turnering

Søndag 17. juni er det klart for 2017/18-sesongens Invitational-turnering på Escape. Her er detaljene for vårens finale.

Etter seks Open-turneringer har 16 spillere kjempet seg til hver sin plass i sesongens siste turnering – hvor én mester skal kåres. Les videre om du er en av de 16, skal følge streamen hjemmefra, eller tenker kommer innom for å se hvordan det spiller seg ut, og ønsker å vite hvordan det hele vil foregå.

Turneringsstart

Spillermøtet starter 10:00. Som spiller bør du være der i god tid til det, og ha decklisten din klar før det starter. Etter at decklister er samlet inn og hoveddommer har informert vil vi i god cup-stil trekke pairings. Første runde starter kort tid etter det.

Som resten av turneringsserien vil Invitional-turneringen være Modern og dømmes konkurransemessig (Competitive Rules Enforcement Level).

Turneringsstruktur

En turnering med 16 inviterte spillere er noe utenom det vanlige. Fremfor å spille fire-fem runder ordinær swiss strukturerer vi turneringen på en måte som er bedre tilpasset antallet spillere. Denne strukturen heter kompass dobbeleliminasjon, og er nøye beskrevet i en artikkel fra i fjor.

Med denne strukturen er man ute etter sitt andre tap. I praksis ville man også være ute etter sitt andre tap om turneringen var swiss, men med dobbeleliminasjon er det ikke sånn at man går ut på breakers ved kutt til sluttspillet. Videre er det ingen mulighet for uavgjort så det er ikke mulig å drawe seg inn i sluttspillet, og alle kamper har noe å si.

Vi vil operere med en økt rundetid på 60 minutter, og Sudden Death etter de fem ordinære ekstrarundene.

Premiering

Som med Open-turneringene vil det være premier til de som kommer seg til sluttspillet. Siden man spiller kompass dobbeleliminasjon vil det si at topp fem (3-1 eller bedre) får premier i form av Modern-staples.

Vi ønsker alle de kvalifiserte lykke til, gleder oss til å se Modern på høyt nivå, og håper mange kommer innom eller følger med via vår YouTube-kanal.

Dette innlegget ble publisert i Invitational, Open Series. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.