Open-endring og detaljer rundt neste Invitational

Detaljer rundt vårens Invitational-turneringer er klar. Vårens andre IQ utgår.

Selv om dette er tredje gang vi arrangerer Open Series får vi mange gode tilbakemeldinger, og som en følge av den har vi gjort et par justeringer på serien. Mer spesifikt dropper vi IQ-ene fra serien med umiddelbar virkning og turneringsstrukturen for Invitational-turneringen blir ganske annerledes enn tidligere iterasjoner.

Invitational Qualifiere (IQ-er)

Hensikten med IQ-ene da vi introduserte de som en del av Open Series våren 2016 var å få inn gode spillere som ellers ikke hadde anledning til å spille Open-turneringer. Vi nådde ikke det med målet med alle IQ-ene den sesongen, og for inneværende sesong justerte vi derfor ned antall IQ-er til kun to. Hele 28 spillere tok turen til Drammen for å spille IQ-en i desember, men mange var Open-grindere som følte seg mer eller mindre forpliktet til å spille turneringen. Vi innser at IQ-ene i dagens form ikke når ut til mange spillere som ellers ikke ville spilt Open-turneringer og derimot legger mer press på de som legger mye energi i Open-series. Den planlagte IQ-en denne våren utgår derfor, og plassen vil isteden tilfalle enda en spiller med mye Open-poeng.

Vi vil benytte anledning til å takke Drammen Spillklubb for et godt samarbeid og to godt gjennomførte IQ-er.

Invitational-turneringen våren 2017

Turneringen holdes søndag 11. juni, på Escape i Oslo, og vil som resten av turneringsserien være konkurransemessig (Competitive Rules Enforcement Level (REL)).

Formatet er Modern. Gitt at dette ikke skjer noe uforutsett vil Wizards sin Banned and Restricted list være den de annonserer mandag 24. april (den planlagte oppdateringen post Pro Tour Amonkhet skal komme mandag 19. juni).

Turneringsstrukturen vil være kompass dobbeleliminasjon. For de som ønsker en full forklaring på hvorfor vi har valgt denne strukturen og alle detaljer har vi en egen artikkel om kompass dobbeleliminasjon, men kort forklart har man maksimalt et tap å gi. Videre vil vi operere med en økt rundetid på 60 minutter og Sudden Death etter de ordinære ekstrarundene.

Tilbakemelding ønskes

Tusen takk til alle som har gitt oss tilbakemelding gjennom høsten og våren. Vi forsøker å lytte til alle, og tar både positiv og negativ tilbakemelding med oss når vi evaluerer gjennomføringen av serien. Vi kan imidlertid aldri få for mye tilbakemelding så fortsett å fortell oss hvordan dere opplever serien og hva dere tenker rundt disse endringene.

Dette innlegget ble publisert i Invitational, Open Series og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Open-endring og detaljer rundt neste Invitational

  1. Erlend Kirkebø sier:

    11.Juni er det RPTQ i København, vet ikke hvor mange av potensielle invitationalspillere som skal dit, meg. Sommeren har generelt svært få av de større magicturneringene. Men forstår at det ikke er lett å finne en dato i sommer som kan inkludere alle.

    • Torgeir Lebesbye sier:

      Hovedproblemet er som du sier å finne en dato som passer for alle. Det er heldigvis flere RPTQ-er på ulike datoer (for Nord-Europa har man Manchester og Praha helgen før), men forstår at det er kjipt hvis du allerede har lagt planer for København-tur. 🙁

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.