Poengsystemet

En av måtene man kan kvalifisere seg til en Invitational-turnering er gjennom seriepoeng. Etter at de andre måtene å kvalifisere på er tatt høyde for er det de med mest Open-poeng gjennom sesongen som blir gitt en invitasjon. For høsten 2016 og våren 2017 er det de fem spillerne med mest Open-poeng som får en invitasjon.

Se siden med resultater for lenker til oppdaterte poengoversikt: Resultater

For Open-sesongen høsten 2016 og våren 2017 har poengsystemet også gjennomgått en del endringer:

  • Som tidligere får man like mange Open-poeng som man får matchpoeng (tre for seier og ett for uavgjort), men det er ikke lenger noen bonus for å komme til sluttspillet i en turnering (topp fire/åtte).
  • Videre ser systemet kun på de fem beste resultatene til hver spiller. På denne måten må man ikke spille alle åtte turneringene, mens de som spiller mange av de har muligheten til å «overskrive» turneringer som ikke gikk så bra.
  • Tiebreaker-systemet høsten 2016 og våren 2017 er også helt nytt. Mens man tidligere så på andelen seiere og så andel uavgjort igjennom sesongen (!) bruker man nå spilleres beste resultat, deretter neste beste resultat, etc.

 

Dersom en spiller er kvalifisert til Invitational-turningen, men ikke kan spille, så går plassen videre til den høyest rangerte spiller som enda ikke er kvalifisert.