Missed Trigger Gaming: Open Series høst 2016/vår 2017

Etter en lang sommerferie er vi igang igjen. Her er høstens Open-turneringer, informasjon om format og en oppdatering av poengsystemet.

Open-turneringer

Den tredje installasjonen av Missed Trigger Gaming: Open Series blir større og bedre enn de to første. Den første serien i 2015 hadde to sesonger med tre Open-turneringer hver, mens denne våren bestod av én sesong med fem turneringer. Denne gangen blir det én sesong med åtte Open-turneringer. Disse er fordelt utover andre halvdel av 2016 og første halvdel av 2017, med omtrent én måned mellom hver turnering.

Vi droppet Standard som turneringsformat etter relativt dårlig respons i 2015. Denne våren testet vi ut en tre/to-split med Modern og Sealed, men responsen og oppmøtet har vært blandet. Vi har derfor besluttet å kun ha Modern som format for alle Open-turneringene denne serien.

Open # Dato Ukedag Format
Open 1 11.09.2016 Søndag Modern
Open 2 09.10.2016 Søndag Modern
Open 3 06.11.2016 Søndag Modern
Open 4* 11.12.2016 Søndag Modern

(* Dato ble oppdatert etter publisering.)

Mer informasjon om Open-turnering #5-8 kommer på et senere tidspunkt.

Alle Open-turneringene vil dømmes på Competitive Rules Enforcement Level (REL) av ikke-spillende dommere og decklister vil være påkrevd. Vi fortsetter også med direktesendt videodekning fra Open-turneringene på samme måte som tidligere.

Open-poeng

Som tidligere vil man kunne samle Open-poeng fra spill (3 poeng for seier, 1 poeng for uavgjort), men vi har besluttet å droppe sluttspillbonusen (det ble gitt 3 poeng for å gå til sluttspillet i hver Open-turnering).

En annen endring er måten poenglikhet skilles. For de to første sesongene brukte vi matchwin og matchdraw(!) som tiebreakers. Vi dropper dette til fordel for å skille spillere på deres beste plassering i en Open-turnering. Eksempel: Spiller A og spiller B har begge 30 Open-poeng totalt. Spiller A sin beste plassering i en Open-turnering er en 2. plass, mens spiller B sin beste plassering er en 5. plass. Spiller A rangeres dermed høyere enn spiller B sammenlagt. Dersom begge spillere har lik høyeste plassering fra Open-turneringene, vil nest høyeste plassering telle, osv.

Vi har fått mange positive tilbakemeldinger rundt systemet med at kun de tre beste turneringene som telte ved slutten av sesongen våren 2016. Dette gir spillere mulighet til å konkurrere på høyeste nivå selv om de ikke kan spille alle turneringer. Systemet vil bestå, men ettersom vi skal spille langt flere turneringen denne sesongen, vil det være de fem (av åtte) beste turneringene som teller for sammenlagt Open-poengsum denne gangen.

Neste Invitational-turnering

Open Series-sesongen kulminerer i en Invitational. Man må være kvalifisert for å kunne spille turneringen, noe man kan oppnå på flere måter:

 • Vinne én av de åtte Open-turneringene
 • Vinne en Invitational Qualifier (IQ)
 • Vinne foregående Invitational
 • Være blant spillerne med flest Open-poeng

Detaljer rundt Invitational-en kommer på et senere tidspunkt, men den vil være på Escape i mai eller juni 2017.

Invitational Qualifier (IQ-er)

Invitational Qualifiere (IQ-er) vil være åpne for alle og vinneren kvalifiseres til vår Invitational. Disse skiller seg fra Open-turneringen ved at man ikke får Open-poeng, og at de kan arrangeres av andre turneringsarrangører enn Missed Trigger Gaming.

Vi kommer tilbake med mer informasjon om IQ-ene når detaljer er satt.

Missed Trigger Gaming er stolte over å kunne fortsette å bidra i byggingen av det kompetitive Magic-miljøet på Østlandet. Vi gleder oss og håper å se så mange Modern-spillere som mulig på Escape utover høsten.

Dette innlegget ble publisert i Invitational, Open Series og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

3 svar til Missed Trigger Gaming: Open Series høst 2016/vår 2017

 1. Lars Harald sier:

  Så kult! Skal prøve å koordinere datoene slik at ikke våre events i Moss krasjer med deres. 🙂

 2. Tore sier:

  Jeg liker alle forandringene!

 3. Sene sier:

  Jeg er ikke verdens største fan av Modern, men dere skal nok fortsette å greie å lure meg med til Oslo en gang eller to for å få smekk av Tron (som vanlig).

  Bra språk, forresten! Det er ingen selvfølge…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.