Open #5 – Standard uten Jace og Gideon?

Søndag 1. november avholdes femte Open i årets turneringsserie. Denne gangen er formatet Standard. Mange har uttrykt frustrasjon over prisene for å henge med i Standard, og det har sjelden vært tydeligere enn nå, med fire Jace, Vryn’s Prodigy og/eller fire Gideon, Ally of Zendikar i mange av de mest spilte erketypene.

Ivrige Open-spillere, som ikke spiller mye Standard ellers, fortviler over prisen for å kjøpe seg inn i formatet for én eller to turneringer. Vi skal derfor se nærmere på tre erketyper fra kompetitivt spill uten hverken Jace eller Gideon. Det er dog ikke til å komme fra at det er vanskelig å finne et virkelig billig, kompetitivt alternativ i Standard; for eksempel er mange erketyper helt avhengige av fetchland, både for manafiks og delve. Forhåpentligvis eier du de fetchlandene du trenger etter å ha draftet mye Khans of Tarkir (KTK), hvis ikke er det mulig å spørre andre om å få låne. Budsjettalternativer eksisterer i form av Evolving Wilds og taplandene fra KTK (eks: Dismal Backwater), men vær i så fall klar over hvilke begrensninger disse snarveiene fører med seg. Alle priser i denne artikkelen er medianpriser hentet fra tcgplayer.com 26. oktober 2015.

Atarka Red (Paulo Vitor Damo Da Rosa)

Lands (21)
Mountain
Bloodstained Mire
Wooded Foothills
Windswept Heath
Cinder Glade
Forest

Creatures (14)
Abbot of Keral Keep
Zurgo Bellstriker
Monastery Swiftspear
Lightning Berserker

Other spells (25)
Atarka’s Command
Dragon Fodder
Titan’s Strength
Wild Slash
Temur Battle Rage
Become Immense
Hordeling Outburst
Fiery Impulse
Sideboard (15)
Hordeling Outburst
Fiery Impulse
Lightning Berserker
Chandra, Fire of Kaladesh
Boiling Earth
Rending Volley
Roast

I Standard finner man som regel minst én rød, aggressiv kortstokk, men sjelden har det krevdes så mye finesse for å spille erketypen optimalt. Der monorød typisk kaster underprisede 2/2-er og billig burn til motstander er død, spiller Atarka Red mer som en kombokortstokk som kan drepe deg på 16 liv med kombinasjonen Monastery Swiftspear, Become Immense og Temur Battle Rage. Paulo Vitor Damo Da Rosa, som spilte kortstokken til en solid topp åtte-plassering under Pro Tour, sammenliknet Atarka Red med Splinter Twin, som også vinner ut av «ingenting». Rød aggro appellerer til mange spillere på vårt nivå; du får ofte «gratisseiere» fordi motstander ikke trekker land eller bruker de tidlige turene på å sette opp et sluttspill hun aldri når. Dessuten er dette typisk en relativt rimelig kortstokk å investere i. Det dyreste ikke-landkortet vi ser på her, er Atarka’s Command, som raskt har etablert seg som essensiell i Modern Burn, og derfor har en prislapp på drøye $15. Abbot of Keral Keep ligger på ca $7.

R/G Eldrazi (Jake Mondello)

Lands (25)
14 Forest
Sanctum of Ugin
Shrine of the Forsaken Gods
Blighted Woodland
Haven of the Spirit Dragon
Mountain

Creatures (13)
Jaddi Offshoot
Hangarback Walker
Ulamog, the Ceaseless Hunger
Dragonlord Atarka

Other spells (22)
Sylvan Scrying
Map the Wastes
Explosive Vegetation
Nissa’s Pilgrimage
Ugin, the Spirit Dragon
Hedron Archive
Sideboard (15)
Ulamog, the Ceaseless Hunger
Seismic Rupture
Rending Volley
Ruin Processor
Whisperwood Elemental
Nissa, Vastwood Seer
Winds of Qal Sisma

Man får ikke Ulamog, the Ceaseless Hunger i fanget uten å brygge på eldraziramp. Vi så lite til Ulamog på Pro Tour, og mange spådde en ren Commander-framtid for eldrazien. Gleden for Timmy-spillere verden over må derfor ha vært stor da Jake Mondello tok Ulamog og Ugin til topp åtte under Grand Prix Quebec. Denne kortstokken er nesten monogrønn, men splasher rødt for tilgang til Rending Volley og Seismic Rupture ut av sideboardet. Jaddi Offshoot og Hangarback Walker kjøper tid mens Nissa’s Pilgrimage, Explosive Vegetation og Map the Wastes ramper. Sylvan Scrying henter Sanctum of Ugin eller Shrine of the Forsaken Gods, og du spiller fort Atarka så tidlig som tur fem, inn i Ugin på tur seks. Som med andre Ramp-kortstokker risikerer du her å kun trekke én type av puslespillbitene, men summen av ramp pluss trussel har altså vist seg å være potent nok for kompetitivt spill. De dyreste kortene her er Hangarback Walker som fortsatt koster rundt $15, Ulamog på drøye $13, Dragonlord Atarka på snaue $11 og selvfølgelig Ugin, the Spirit Dragon som med sin høye popularitet i både kompetitivt og uhøytidelig spill fortsatt koster nesten $30.

U/B Aristocrats (Christian Calcano)

Lands (23)
Island
Swamp
Foundry of the Consuls
Flooded Strand
Sunken Hollow
Bloodstained Mire
Polluted Delta

Creatures (32)
Bloodsoaked Champion
Hangarback Walker
Liliana, Heretical Healer
Nantuko Husk
Sidisi’s Faithful
Sultai Emissary
Whirler Rogue
Zulaport Cutthroat

Other spells (5)
Murderous Cut
Vampiric Rites
Sideboard (15)
Duress
Vampiric Rites
Despoiler of Souls
Disdainful Stroke
Negate
Ultimate price
Complete Disregard

En bunke middels gode draftcommons, pluss fire Liliana, Heretical Healer oppsummerer Christian Calcanos kortstokk fra Pro Tour. Beskrivelsen yter dog ikke kortstokken rettferdighet overhodet. Her oser det av synergi, og kortstokken kan spilles aggressivt eller kontrollerende avhengig av hva behovet er. Sentrum dannes av fire Nantuko Husk, fire Zulaport Cutthroat og fire Liliana, Heretical Healer. Nantuko Husk gir deg muligheten til å ofre creatures, slik at Liliana-trigger aktiveres og planeswalker-siden hennes lar deg gjenbruke det du har ofret. Cutthroat stabiliserer egen livstotal og truer motstanders mens dette pågår. Et par tips: Bloodsoaked Champion kan ofres så mange ganger du har råd til å betale dersom du har angrepet denne turen, og Whirler Rogue gir både evasion til Nantuko Husk og flere creatures som kan ofres. Dette er bare begynnelsen, og det kan være en utfordring å finne alle små, finurlige triks U/B Aristocrats har å by på. Kortstokkens akilleshæl heter Anafenza, the Foremost, og du sleever ikke opp dette uten å ha et svar på henne. Calcano spilte fire Murderous Cut, og vi vil nok anbefale det samme. Hva pris angår, så har U/B Aristocrats fått prisen til Liliana, Heretical Healer til å skyte fart; hun går nå for $25. Hangarback Walker koster $15 per stykk.

Oppsummering
Dessverre kan ingen av disse kortstokkene kalles billige. Fetchland og mythic-kort skyver prisene opp mot ubehagelige summer, selv for romslige lommebøker. Vi anbefaler alle å aktivt oppsøke spillere i lokalmiljøet for å forsøke å låne de dyre kortene man ikke har lyst til å investere i. Dessuten oppfordrer vi erfarne spillere med store kortsamlinger til å generøst låne bort kort til de som trenger. Vi håper å se så mange som mulig på søndag. Nok en Invitational-plass skal kapres, og det er mulig å sikre seg verdifulle Open-poeng.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.