Introduksjon til Team Sealed

Søndag 25. oktober arrangerer Missed Trigger Gaming Team Sealed «Battle for Zendikar» på Escape til ære for årets landslag som skal konkurrere i formatet under World Magic Cup i desember. Til tross for høy popularitet, arrangeres det få sanksjonerte turneringer i lagformat. Derfor tilbyr vi i dag en kort introduksjon.

Alt du trenger for å spille Team Sealed er to lagkamerater, og fortrinnsvis gode samarbeidsevner. Hvert lag får utdelt tolv boostere og skal på 60 minutter bygge tre kortstokker med minst 40 kort i hver. Alle andre kort fordeles i spillernes respektive sideboard, og man har kun lov til å bruke kort fra egen kortstokk og sideboard. Når man bygger en Team Sealed-pool for første gang, merker man raskt at kortstokkene er sterkere enn gjennomsnittlige Limited-kortstokker. Med tolv boostere mangler det ikke på hverken bombekort eller removal, og det er ikke utenkelig at det kan bli for mye av det gode; det er ikke nødvendigvis riktig å spille alle syv Complete Disregard i samme kortstokk selv om man har muligheten.

Det er en kunst å ikke bruke for mye tid på krangling om hvilken kortstokk som skal få hvilket kort eller hvilke farger som bør kombineres. 60 minutter er lenger tid enn man vanligvis har på bygging, men klokka går fortere enn man skulle tro. En måte å unngå for lange diskusjoner på, er å velge en lagleder som får siste ord ved uenighet. Et annet triks er å ikke bestemme hvem som skal spille hvilken kortstokk før de er ferdig bygget. Da blir ingen for personlig investert i sin favorittfarge/-erketype, og man klarer lettere å objektivt vurdere hva som er best for hver kortstokk. Det finnes flere ulike strategier for hvordan man bestemmer hvem som skal spille hva, og det én proff mener er fornuftig mener en annen er feil. Her finnes det nok ingen endelig fasit. Noen lag velger å gi den sterkeste kortstokken til den svakeste spilleren og omvendt. Et annet aspekt er å bevisst bygge to av kortstokkene sterkere enn den tredje, og så gi den svakeste kortstokken til den sterkeste spilleren. Tanken er at man kun trenger å vinne to av kampene og at den tredje kortstokken derfor ikke er like viktig.

Noe av det unike ved Team Sealed, er at man har lov til å kommunisere med lagkameratene under kampene. Du kan spørre sidemannen om hånden din er en mulligan, om det er riktig å angripe, hvilke triks motstander kan ha på hånden, etc. Under kampene må man bli sittende på sin egen plass til egen kamp er over. Spør en dommer hvis du er usikker på hva som er lov. Ofter ender man opp med å bruke mer tid på råd fra sidemannen enn det som er nødvendig, og verdifull spilletid går tapt. Man merker dessuten raskt at lagkameratene kan ha en litt annen spillestil enn deg, og vil velge annerledes i en gitt situasjon. På sitt beste fører dette til at man har flere nyttige perspektiver på et kritisk tidspunkt, på sitt verste til vill paranoia rundt alle triks motstander kanskje har på hånden. Husk at når man sitter i spill tre av sin kamp med en lagkamerat på hver skulder, er det fortsatt du som kjenner egen kortstokk best og har sett mest av motstanders kortstokk.

Hvert lag velger en spiller A, en spiller B og en spiller C. Under kampene møter spiller A fra ditt lag spiller A fra motstanderlaget, spiller B møter spiller B og spiller C møter spiller C. Hvert lagmedlem spiller en vanlig best-av-tre mot sin respektive motstander. Det laget som vinner to av sine best-av-tre på bordet, vinner kampen. Det er strategiske elementer i valget av hvem som sitter hvor. En mulighet noen lag velger å benytte seg av, er å sette den mest erfarne spilleren på laget i midten (spiller B), da hun enkelt kan følge med på både spiller A og spiller C sine kamper og raskt gi råd. Noen velger dessuten å gi spiller B den raskeste kortstokken. Håpet er at hennes kamp raskt vil være over, og at hun så kan vie sin fulle oppmerksomhet til lagkameratenes kamper.

Å spille med et lag er noe av det morsomste du kan gjøre i Magic. Alt fra samarbeidet under kortstokkbygging, til lettelsen over å se en lagkamerat trekke akkurat det hun trengte, bidrar til en opplevelse der gleden ved opptur styrkes, og nederlagene tåles bedre fordi de deles i godt selskap. Vi håper å se så mange lag som mulig på Escape søndag og ønsker landslaget lykke til i Barcelona i desember.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.